Gran Fondo New York May 17, 2015

Wat een geweldige belevenis! Om kwart over vier vanmorgen vertrokken naar de start. 5000 gespannen rijders op een brug met opzwepende muziek.

Het live gezongen volkslied maakte veel indruk. Vervolgens op pad op een erg nat wegdek. Temperatuur is goed. Waar we het park indraaien gaan er twee voor me neer. Ik kan erom heen maar mis wel de bocht. Geschrokken een kilometer of vijftien rustig aan gedaan.

De eerste stop mis ik door de support (ik was zo blij hem te zien langs de kant dat ik er voorbij reed) van Carlo Van Nistelrooy. Ik kan aansluiten bij een mooi groepje en we knallen met een rotgang de tweede stop voorbij.

Dan komt Bear Mountain waarop ik Thomas Braun mijn teammaat waarmee ik samen voor het Diabetes Fonds rij, tegenkom. We rijden een tijdje op.

Na de Bear komt een lastig stuk met heftige hellingen. Het is warm en vochtig. Even denk ik pfff ik moet er nog 70. Maar dat ben ik zo weer vergeten. Lekker mijn eigen tempo pakken en door. Het klimmen kan ik goed hebben.

Het laatste stuk was ook nog pittig met felle hellingen langs de Hudson. Op 157 km krijg ik kramp maar ik kan gelukkig gaan staan op de heuvel en er doorheen trappen. Het is dan nog 3 km. En dan is daar de finish. Bart from The Netherlands. Shirt dicht en handen in de lucht voor de foto.

Bij het finishdorp krijg ik de medaille omgehangen. Ben als tweede binnen van onze groep na de snelle Michel Van Delft. Valt niet tegen. Met de meisjes op de foto. Pasta eten en de rest opwachten. Biertje drinken en toen mijn eigen meisje José Ruijtenberg er ook was kom mijn dag echt niet meer stuk.

Finish GFNY 2015
Finish GFNY 2015
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s